Σουτζουκάκια με πουρέ πατάτας



Μια συνταγή της κυρίας Eva Triantafilidou για ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ


Σουτζουκάκια με πουρέ πατάτας

500 γραμ.κιμά
1 αυγό
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
1 μεγάλη φρυγανιά βρεγμένη με το κρασί και στιμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι κοφτό
λίγο αλάτι
λίγο κίμινο
λίγο ελαιόλαδο μαζί με λίγο βούτυρο

Σάλτσα
1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1/2 ποτήρι νερού νερό
αλάτι πιπέρι

Τι κάνουμε
Βάζουμε τον κιμά σε μπολ.
Μουσκεύουμε την φρυγανιά μέσα στο κρασί την στίβουμε ελαφρώς και την προσθέτουμε στον κιμά.
Προσθέτουμε και το αυγό ,το σκόρδο, το αλατοπίπερο και το κίμινο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά πλάθουμε σε σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με λίγο βούτυρο.
Βγάζουμε τα σουτζουκάκια και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τον χυμό το νερό και ελάχιστο αλατοπίπερο.Αφού πάρει λίγες βράσεις ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκακια και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
*Αν θέλουμε τα σουτζουκάκια πρίν τα τηγανίσουμε τα περνάμε από λίγο αλεύρι να δέσει η σάλτσα [τα τινάζουμε καλά]


Πουρές πατάτας

Πατάτες
γάλα
βούτυρο
Αλάτι

Τι κάνουμε
Βράζουμε τις πατάτες τις ξεφλουδίζουμε τις πολτοποιούμε στο μίξερ τις βάζουμε σε κατσαρόλα μετά στην φωτιά και ανακτεύοντας προσθέτουμε αλάτι γάλλα και 1 με 2 κουταλιές βούτυρο ανακατεύουμε κι έτοιμος .
Η ποσότητα των υλικών είναι ανάλογα με πόσο πουρέ θέλετε.
Γάλα προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να μας ικανοποιεί το πόσο πηχτό τον θέλουμε.