Μια συνταγή για
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΟΥ από τη σελίδα
sintayes.gr Μπριζόλες μοσχαρίσιες με πικάντικη σάλτσα μουστάρδας και κρασιού Μοσχαρίσιες μπριζόλες με πικάντικη σάλτσα κρασιού, μουστάρδας. Μια απλή συνταγή για μια υπέροχη σάλτσα που αναδεικνύει μια απλή μπριζόλα σε ένα λαχταριστό πιάτο.
Υλικά συνταγής
4 φιλέτα μοσχαρίσια ή μοσχαρίσιες μπριζόλες
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κρεμμυδάκι (κατά προτίμηση φρέσκο) ψιλοκομμένο
1 πιπεριά (κίτρινη ή πορτοκαλί) ψιλοκομμένη
2 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο καυτερό πιπέρι
Για συνοδευτικό:
πατάτες φούρνου λεμονάτες (δείτε συνταγή εδώ), ή πατάτες φούρνου με σκόρδο και λεμόνι (δείτε συνταγή εδώ)
Εκτέλεση συνταγής
Αλατοπιπερώνετε το φιλέτο ή τις μπριζόλες σας και τα/τις ψήνετε στη γκριλιέρα ή στη σχάρα του φούρνου σας για όση ώρα απαιτείται ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη πιπεριά, αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Σβήνετε με το κρασί και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
Σε μέτριο μπολ βάζετε τη μουστάρδα, κόκκινο καυτερό πιπέρι (όση ποσότητα θέλετε ανάλογα με το πόσο καυτερή θέλετε τη σάλτσα), προσθέτετε και τη σάλτσα κρασιού και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε μια παχύρευστη σάλτσα.
Σερβίρετε τα φιλέτα ή τις μπριζόλες σας, τα περιχύνετε με τη πικάντικη σάλτσα και τα συνοδεύετε με πατάτες φούρνου.