ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ αυτό το υπέροχο σε γεύση φαγητό !!!
Υλικά
1 συσκευασία ταλιατέλες (500γρ)
3 με 4 μελιτζάνες κομμένες καρεδάκια
7 φέτες χοντροκομμένες μπέικον σε καρεδάκια
3 κουτ γλυκού ξύδι βαλσάμικο
4 κλαδάκια φρέσκο βασιλικό
2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
1/2 κουτ γλυκού μπούκοβο
1 κουτ γλυκού κοφτό ζάχαρη
4 κουτ,σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
100γρ τυρί παρμεζάνα τριμμένη
Τι κάνουμε
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε καρεδάκια και τις περνάμε λίγο από το τηγάνι .
Τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι .
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι το μπέικον κομμένο σε κομματάκια και ανακατεύουμε σοτάροντας για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε και τις μελιτζάνες το βαλσάμικο το βασιλικό, μπούκοβο λίγο, και ζάχαρη αλάτι πιπέρι και θυμάρι.
Προσθέτουμε και 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει και να γίνει πηχτή και δεμένη σάλτσα.
Βράζουμε τις ταλιατέλες τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε μέσα στο μείγμα μπέικον μελιτζάνας.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα προαιρετικά.