Μπατόν σαλέ
Yλικά
550γρ αλεύρι Γ.ο.χ
2αυγα + (1για άλειμμα στο Τέλος)
250γρ γάλα χλιαρό
150γρ βούτυρο ή βιταμ ( μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)
1μπέικεν
1κ.γλ.αλάτι
1/2κ.γλ. πιπέρι
200γρ κεφαλοτύρι η παρμεζάνα η γραβιέρα τριμμένη +( 100γρ για το τέλος )
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά Ρίχνουμε εναλλάξ λίγο γάλα αλεύρι το πιπέρι το αλάτι το μπέικiν Και ζυμώνουμε θέλουμε μια μαλακή ζύμη Όχι σφιχτή αν χρειαστεί Ρίχνουμε 1 κ.σ. αλεύρι ακόμα αλλά όχι να σφίξει η ζύμη μετά την βάζουμε στο ψυγείο για 30 με 40λπ περίπου την βγάζουμε πλάθουμε το σχήμα που θέλουμε αλείφουμε με αυγο Ρίχνουμε επάνω τριμμένο τυρί κ ψήνουμε 170° με 180° αντιστάσεις για 15' με 20' λπ μέχρι να ροδίσουν..!!!
Να μη σκουρύνει το τυρί γιατί θα πικρίσει.