Μουσταλευριά από σταφύλι σουλτανίνα



ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΑΠΟ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ


Κοπιάστε να σας κεράσω μουσταλευριά από σουλτανίνα.
Να 'μαστε καλά και του χρόνου να ξαναφτιάξουμε.

Υλικά
6 ποτήρια του νερού μούστο καθαρισμένο και βρασμένο...
1 ποτήρι αλεύρι
Σουσάμι καβουρδισμένο
Καρύδια αλεσμένα
Κανέλα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το μούστο τον βάζουμε σε μία κατσαρόλα με στάχτη ή χώμα να βράσει και να βγάλει όλο τον αφρό του... 
Ξαφρίζουμε πολύ καλά.... 
Ρίχνουμε 2 κλωνάρια αμπαρόριζα και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου.... 
Κλείνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να κρυώσει να κατασταλάξει...
κατόπιν γυρίζουμε την κατσαρόλα σε μία λεκάνη σιγά-σιγά και σουρώνουμε το μούστο.... 
Μπορούμε να τον φτιάξουμε μουσταλευριά ή πετιμέζι, ή να το αποθηκεύσουμε σε μπουκάλια στην κατάψυξη...

Μουσταλευριά
Έβαλα λοιπόν 4 ποτήρια στην κατσαρόλα, άφησα δύο για να αραιώσω το αλεύρι, και το έριξα μέσα στην κατσαρόλα από σουρωτήρι... 
Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει και να κοχλάσει...καβουρδίζουμε το σουσάμι το αλέθουμε στο multi όπως και τα καρύδια, σερβίρουμε σε μπολάκια πασπαλίζουμε με κανέλα σουσάμι και καρύδι..


Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki