ΖΟΥΜΕΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΜΕΤΡΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ-ΚΟΥΠΑ ΤΩΝ 250 ml:::
4 αυγα,
1 ποτηρι γαλα φρεσκο,
μισο ποτηρι σπορελαιο,
5 κ.σ.ζαχαρη,
5 κ.σ.κακαο,
1 βανιλια,
1,5 μιση ποτηρι αλευρι φαριναπ,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη να αφρατεψουν!
Ριχνουμε εναλλαξ γαλα-σπορελαιο!
Τελος ριχνουμε αλευρι-κακαο-βανιλια-μπεικιν σιγα-σιγα!
Λαδωνουμε το πυρεξ η ταψι (26 ν) και ριχνουμε το μείγμα!
Ψηνουμε στους 180C προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 40 λεπτα αναλογα φυσικα τον φουρνο!
ΣΙΡΟΠΙ ΥΛΙΚΑ:
3 ποτηρια ζαχαρη,
3 ποτηρια νερο,
1 κ.σ.κακαο,
100 γρ κουβερτουρα,μισο χυμο ενος λεμονιου !!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
Τα βραζουμε ολα 3 λεπτα!!!
Τρυπαμε παντου την καυτη σοκολατοπιτα και σιροπιαζουμε με το καυτο σιροπι σιγα-σιγα!
Δηλαδη ριχνουμε απορροφάει!
Ξαναριχνουμε απορροφάει!
Οταν ξαναριχνουμε και δεν απορροφάει στα πλαγια ειναι ετοιμο!
Και ισως περισσεψει λιγο σιροπι!
Το κραταμε στο ψυγειο και οταν κοβουμε το κομματι εαν θελουμε ριχνουμε λιγο απο πανω!
Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη να αφρατεψουν!
Ριχνουμε εναλλαξ γαλα-σπορελαιο!
Τελος ριχνουμε αλευρι-κακαο-βανιλια-μπεικιν σιγα-σιγα!
Λαδωνουμε το πυρεξ η ταψι (26 ν) και ριχνουμε το μείγμα!
Ψηνουμε στους 180C προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 40 λεπτα αναλογα φυσικα τον φουρνο!
ΣΙΡΟΠΙ ΥΛΙΚΑ:
3 ποτηρια ζαχαρη,
3 ποτηρια νερο,
1 κ.σ.κακαο,
100 γρ κουβερτουρα,μισο χυμο ενος λεμονιου !!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
Τα βραζουμε ολα 3 λεπτα!!!
Τρυπαμε παντου την καυτη σοκολατοπιτα και σιροπιαζουμε με το καυτο σιροπι σιγα-σιγα!
Δηλαδη ριχνουμε απορροφάει!
Ξαναριχνουμε απορροφάει!
Οταν ξαναριχνουμε και δεν απορροφάει στα πλαγια ειναι ετοιμο!
Και ισως περισσεψει λιγο σιροπι!
Το κραταμε στο ψυγειο και οταν κοβουμε το κομματι εαν θελουμε ριχνουμε λιγο απο πανω!