Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Χωριάτικη μακαρονόπιτα με φύλλο
Υλικά( για 40 νούμερο ταψί) 700 γρ μακαρόνια για παστίτσιο η πένες
2 λίτρα γάλα φρέσκο ( εγώ έβαλα από το χωριό φρέσκο γάλα)
10 αυγά
150 γρ βούτυρο αγελάδος
1 κ.γ κοφτό κανέλα
650 γρ φέτα
Αλάτι πιπέρι
Για το φύλλο
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
250 γρ περίπου χλιαρό νερό
1 κ.γ κοφτό αλάτι
2 κ.σ ξύδι
2 σφηνάκια λάδι
Εκτέλεση
Ετοιμάζω το φύλλο μου πλάθοντας όλα τα υλικά μαζί και αφήνω να ξεκουράσει.
Βράζω σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια μου ίσα που να μαλακώσουν( θα βράσουν και μέσα στο φούρνο)
Τα στραγγίζω και τα βουτυρώνω καλά με το βουτυρακι μου.
Σπάω τη φέτα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύω.
Χτυπάω σε μια λεκανιτσα τα αβγά , το γάλα , λίγο αλάτι, πιπέρι και την κανέλα και ανακατεύω.
Το γυρίζω μέσα στα μακαρόνια.
Ανοίγω δύο φύλλα και τα τοποθετώ ένα ένα στο λαδωμένο μου ταψάκι.
Προσθέτω τα μακαρόνια με την κρέμα και κλείνω από πάνω με άλλα δύο φύλλα.
Τρυπάω εδώ κι εκεί το φύλλο μου με ένα πιρουνάκι για να μην φουσκώσει και σπάσει όσο ψήνεται.
Βρέχω ελαφρώς και λαδωνω.
Θα είναι αρκετά υγρη η πίτα.... Μην τη φοβηθειτε ... θα πήξει.
Ψήνω αρχικά στους 220 αντιστάσεις για 40 λεπτά κι έπειτα στους 200 βαθμούς συνολικά μια ώρα περίπου ίσως και παραπανω....μέχρι να ροδισει ωραία.
Υλικά( για 40 νούμερο ταψί) 700 γρ μακαρόνια για παστίτσιο η πένες
2 λίτρα γάλα φρέσκο ( εγώ έβαλα από το χωριό φρέσκο γάλα)
10 αυγά
150 γρ βούτυρο αγελάδος
1 κ.γ κοφτό κανέλα
650 γρ φέτα
Αλάτι πιπέρι
Για το φύλλο
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
250 γρ περίπου χλιαρό νερό
1 κ.γ κοφτό αλάτι
2 κ.σ ξύδι
2 σφηνάκια λάδι
Εκτέλεση
Ετοιμάζω το φύλλο μου πλάθοντας όλα τα υλικά μαζί και αφήνω να ξεκουράσει.
Βράζω σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια μου ίσα που να μαλακώσουν( θα βράσουν και μέσα στο φούρνο)
Τα στραγγίζω και τα βουτυρώνω καλά με το βουτυρακι μου.
Σπάω τη φέτα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύω.
Χτυπάω σε μια λεκανιτσα τα αβγά , το γάλα , λίγο αλάτι, πιπέρι και την κανέλα και ανακατεύω.
Το γυρίζω μέσα στα μακαρόνια.
Ανοίγω δύο φύλλα και τα τοποθετώ ένα ένα στο λαδωμένο μου ταψάκι.
Προσθέτω τα μακαρόνια με την κρέμα και κλείνω από πάνω με άλλα δύο φύλλα.
Τρυπάω εδώ κι εκεί το φύλλο μου με ένα πιρουνάκι για να μην φουσκώσει και σπάσει όσο ψήνεται.
Βρέχω ελαφρώς και λαδωνω.
Θα είναι αρκετά υγρη η πίτα.... Μην τη φοβηθειτε ... θα πήξει.
Ψήνω αρχικά στους 220 αντιστάσεις για 40 λεπτά κι έπειτα στους 200 βαθμούς συνολικά μια ώρα περίπου ίσως και παραπανω....μέχρι να ροδισει ωραία.