Γρήγορα Τυροπιτάκια

ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ 


Απλά τέλεια !!!!


Υλικά

  • 300 ml γάλα ζεστό
  • 300 γρ. Βιτάμ πλάκα
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 κιλό αλεύρι μύλοι Αγίου Γεωργίου

Για τη γέμιση
  • 1 φλ. του τσαγιού φέτα, λιωμένη με πιρούνι
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 φλ. του τσαγιού κεφαλοτύρι
  • 1 αυγό
  • ελάχιστο αλάτι
  • πιπέρι
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά!


Για το άλειμμα
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα


Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα.
  2. Το αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το Βιτάμ και ανακατεύουμε να λιώσει.
  3. Προσθέτουμε τα 2 φακελάκια μαγιά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλάτι, τα αυγά και το 1 κιλό αλεύρι.
  4. Ζυμώνουμε ώστε να πετύχουμε μία αφράτη και εύπλαστη ζύμη.
  5. Κάνουμε μπαλάκια ζύμης, τα ανοίγουμε με το χέρι σε μέγεθος όσο ένα πιατάκι του καφέ και γεμίζουμε με τη γέμιση.
  6. Κλείνουμε τα μπαλάκια ζύμης και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  7. Εναλλακτικά στρώνουμε τη ζύμη σε λαδωμένα φορμάκια για μάφιν και γεμίζουμε με τη γέμιση.
  8. Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα για να είναι αφράτα.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

Δημιουργός συνταγής: Triantafilenia Lena

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget