Πάστες Ταψιού

ΠΑΣΤΕΣ ΤΑΨΙΟΥ

ΠΑΣΤΕΣ ΤΑΨΙΟΥ


Υλικά (για 18 κομμάτια)

Για το Παντεσπάνι:
  • 8 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 24 κοφτές κ.σ. ζάχαρη 
  • 2 κ.σ. χλιαρό νερό 
  • 16 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 8 κ.σ. κακάο 
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, ανακατεμενα με το αλεύρι.

Για την Κρέμα:
  • 2 κουτιά φυτική κρέμα γάλακτος Moffat, κρύα
  • 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο, κρύο
  • 1 βανίλια 

Για το Σιρόπι:
  • 3 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ νερό 
  • 2 κ.σ. ζάχαρη (αν το θέλετε πιο γλυκό βάλτε παραπάνω) 
  • 1 κ.γ. στιγμιαίος καφές 
  • 1 κ.γ. κακάο 

Για το Γλάσο:
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια 
  • 150 γρ. γάλα εβαπορέ 
  • 1 κ.σ. μέλι 


Εκτέλεση: 

Για το Παντεσπάνι:
  1. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα και να αυξηθεί ο όγκος του. 
  2. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε απαλά. 
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. 
  4. Τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, με απαλές κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. 
  5. Απλώνουμε το μείγμα στο μεγάλο ταψί του φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. 

Για την Κρέμα:
  1. Χτυπάμε την φυτική κρέμα σε ένα μπολ μέχρι να γίνει σαντιγί. 
  2. Προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα. 
  3. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για να σφίξει. 

Για το Σιρόπι:
  1. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τον καφέ και το κακάο για 2-4 λεπτά από το σημείο βρασμού, μέχρι να διαλυθούν καλά τα υλικά. 
  2. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς. 

Για το Γλάσο:
  1. Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε ένα μπολ. 
  2. Προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων  να λιώσει. 
  3. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. 
  4. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει ελαφρώς πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Συναρμολόγηση:
  1. Αφού κρυώσει εντελώς το παντεσπάνι, το κόβουμε στη μέση. 
  2. Σιροπιάζουμε ελαφρώς το ένα κομμάτι, απλώνουμε τη μισή κρέμα, τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο κομμάτι παντεσπανιού, σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  3. Βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ώστε να παγώσει το γλυκό.
  4. Αφού κρυώσει εντελώς, το περιχύνουμε με το χλιαρό γλάσο. 
  5. Διακοσμούμε με ότι υλικά επιθυμούμε. 

Συμβουλές:

  • Για να κόψετε τις πάστες ομοιόμορφα σε τέλεια κομμάτια, πλένετε το μαχαίρι μετά από κάθε κοπή.
  • Μπορείτε να προσθέσετε στην κρέμα ξηρούς καρπούς, φρούτα ή άλλα υλικά της αρεσκείας σας. 

Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής Άννα Αννούλα, συνταγή: Theodosia Halvatzh

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget