Ταρτάκια με φρούτα



Μια συνταγή της κυρίας Χρυσανθης Μιχου για ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ταρτάκια με φρούτα

Υλικά
Για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι
45 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 αυγό
1/4 κ.γ. αλάτι

Για την κρέμα
500 γρ. γάλα
3 κρόκους αυγών
100 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
40 γρ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. βούτυρο
150 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 κ.σ. μέλι
Φρούτα της αρεσκείας μας

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι ανακατεύουμε, ρίχνουμε το βούτυρο, το τρίβουμε με τα χέρια και τέλος το αυγό.
Ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά, κάνουμε μια μπάλα, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 μπαλάκια, ανοίγουμε με τον πλάστη, τοποθετούμε το καθένα σε χαρτάκια για καπ κέικ και βάζουμε σε ταψάκι για καπ κέικ.
Τρυπάμε λίγο τη ζύμη με οδοντογλυφίδα και βάζουμε από πάνω χαρτάκια για καπ κεικ με όσπρια για να μη φουσκώσουν τα ταρτάκια.
Ψήνουμε 20 λεπτά. Έπειτα βγάζουμε τα χαρτάκια με τα όσπρια και ψήνουμε αλλά 10 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τους κρόκους, ζάχαρη και βανίλιες και ανακατεύουμε.
Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το 1/3 από το γάλα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε σταδιακά το γάλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτει στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σφιχτή σαντιγί, ανακατεύουμε με την κρέμα και ρίχνουμε πάνω στα ταρτάκια.
Βάζουμε φρούτα από πάνω και τα αλείφουμε με μέλι να γυαλίσουν αφού το έχουμε ζεστάνει λίγο.