Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριακάκη για ΑΦΡΑΤΑ ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ εκτελεσμένη από την κυρία Μαρια Μιχου στην ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Αφράτα τυροκούλουρα
Υλικά
1 ασπραδι αυγου
200 ml γαλα
100 ml νερο
100 ml ηλιελαιο
1 φακελακι μαγια
1 κγ αλατι
1 κγ ζαχαρη
500 με 600 γρ αλευρι γ.ο.χ.
8 με 9 κομματια βουτυρο
1 κροκο αυγου μαζι με λιγο γαλα για το αλειμα
Σουσαμι
Γεμιση
200 γρ φετα σπασμενι με το πιρουνι
Εκτελεση
Bαζω σε ενα μπολ το ασπραδι με το ηλιελαιο, το γαλα, την μαγια, την ζαχαρη και ανακατευω καλα.
Αρχιζω να προσθετω το αλευρι σιγα - σιγα και το αλατι και ζυμωνω μεχρι να εχουμε ενα ζυμαρακι που να μην κολλαει στα χερια .
Αφηνω 30 με 40 λεπτα να φουσκωσει.
Αφηνω 30 με 40 λεπτα να φουσκωσει.
Μετα χωριζω σε 8 με 9 μπαλακια, παιρνω ενα μπαλακι ζυμης, βαζω ενα κομματι βουτυρο, το ανοιγω σε μακροστενο φυλλαρακι, βαζω λιγο απο την γεμιση, το διπλωνω και το στριβω φτιαχνωντας το κουλουρι.
Τα βαζω σε λαδοκολλα, αφηνω να ξαναφουσκωσουν, μετα τα αλειφω με το διαλυμα κροκου γαλα, βαζω λιγο σουσαμι και ψηνω στους 190 βαθμούς μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα.
Τυροκούλουρα γεμιστά με 200 γρ Φιλαδέλφεια ανακατεμένη με 150γρ φέτα σπασμένη με το πιρούνι