ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ---> Μια συνταγή της κυρίας Μαιρης Καπνιση από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Μπακλαβάς
Χρυσαφένιος λατρεμένος μπακλαβάς !!!!Τραγανός για πολλές μέρες !!!!!
κάντε τον και θα με θυμηθείτε!!!
Χρειαζομαστε!!
Υλικά κι εκτέλεση:
600 γρμ καρυδι 200 γρμ φυστικι Αιγινης η αμυγδαλο, ενα ποτηρι ζαχαρη ,ενα ποτηρι λαδι ,ενα ποτηρι φρυγανια, δυο αυγα χτυπημενα,ενα κ σ κοφτο κανελλα, μισο κ σ γαρυφαλλο,τα ανακατευω με ξυλινη κουταλα πολυ καλα !!
Παιρνομε ενα πακετο 13 φύλλων φρεσκων Ζυμης ψαχνών, στρωνομε τα τεσσερα φυλλα στον πατο ενος ταψιου 36Νο λαδωνοντας τα πολυ καλά.σκορπιζω με το χερι την μιση γεμιση .
Βαζω τεσσερα φυλλα επανω λαδωμενα σχολαστικα,σκορπιζω την υπολοιπη γεμιση ,γυριζω ολα τα εξεχοντα φυλλα προς τα μεσα λαδωνοντας τα ενα προς ενα πολυ καλα.Στρωνω και τα υπολοιπα τεσσερα φυλλα λαδωνοντας τα πολύ καλα κοβω οτι περισευει,χαρασω μπακλαβωτά και σε καθε κομματι καρφωνω ενα γαρυφαλλακι( μοσχοκαρφι)
Καταβρεχω τα φυλλα με το χερι με λιγο νερακι και ψηνω σε πολυ καλό προθερμασμενο φουρνο στους 170° αεροθερμο εως οτου ροδισει
Για το σιροπι:
6 ποτηρια ζαχαρη
5 1/2 ποτηρια νερό
Τρεις κ.σ μελι
ενα ξυλακι κανελλα
Μετρω 8 λεπτα απο το σημειο βρασμου και αποσυρω,αφηνω να μισοκρυωσει στην ακρη .Καυτό αμεσως μολις βγει το γλυκό το περιλουω με το σιροπι!!
Τραγανος για πολλες μερες !!!!!
καντε τον και θα με θυμηθειτε!!!
Χρυσαφένιος λατρεμένος μπακλαβάς !!!!Τραγανός για πολλές μέρες !!!!!
κάντε τον και θα με θυμηθείτε!!!
Χρειαζομαστε!!
Υλικά κι εκτέλεση:
600 γρμ καρυδι 200 γρμ φυστικι Αιγινης η αμυγδαλο, ενα ποτηρι ζαχαρη ,ενα ποτηρι λαδι ,ενα ποτηρι φρυγανια, δυο αυγα χτυπημενα,ενα κ σ κοφτο κανελλα, μισο κ σ γαρυφαλλο,τα ανακατευω με ξυλινη κουταλα πολυ καλα !!
Παιρνομε ενα πακετο 13 φύλλων φρεσκων Ζυμης ψαχνών, στρωνομε τα τεσσερα φυλλα στον πατο ενος ταψιου 36Νο λαδωνοντας τα πολυ καλά.σκορπιζω με το χερι την μιση γεμιση .
Βαζω τεσσερα φυλλα επανω λαδωμενα σχολαστικα,σκορπιζω την υπολοιπη γεμιση ,γυριζω ολα τα εξεχοντα φυλλα προς τα μεσα λαδωνοντας τα ενα προς ενα πολυ καλα.Στρωνω και τα υπολοιπα τεσσερα φυλλα λαδωνοντας τα πολύ καλα κοβω οτι περισευει,χαρασω μπακλαβωτά και σε καθε κομματι καρφωνω ενα γαρυφαλλακι( μοσχοκαρφι)
Καταβρεχω τα φυλλα με το χερι με λιγο νερακι και ψηνω σε πολυ καλό προθερμασμενο φουρνο στους 170° αεροθερμο εως οτου ροδισει
Για το σιροπι:
6 ποτηρια ζαχαρη
5 1/2 ποτηρια νερό
Τρεις κ.σ μελι
ενα ξυλακι κανελλα
Μετρω 8 λεπτα απο το σημειο βρασμου και αποσυρω,αφηνω να μισοκρυωσει στην ακρη .Καυτό αμεσως μολις βγει το γλυκό το περιλουω με το σιροπι!!
Τραγανος για πολλες μερες !!!!!
καντε τον και θα με θυμηθειτε!!!