Σουτζουκάκια φούρνου

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ


Υλικά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 φέτες ψωμί (μόνο την ψίχα) και 3 φρυγανιές, μουσκεμένες και στυμμένες καλά
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό (για τον κιμά)
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 σκ. σκόρδο, πολύ ψιλοτριμμένη
  • 1 ποτήρι νερό
  • ελαιόλαδο
  • αλεύρι, για το πανάρισμα


Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, αυγό, το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το κύμινο, το αλατοπίπερο, 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό και 2 - 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε περίπου ένα τέταρτο να ενωθούν τα υλικά.
  • Τα πλάθουμε σε σουτζουκάκια βρέχοντας τα χέρια μας για να μην μας κολλάνε.
  • Τα περνάμε από αλεύρι, τα τηγανίζουμε ελαφρώς σε μπόλικο λαδάκι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι στο οποίο τα τηγανίσαμε και ρίχνουμε μέσα τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, λίγο αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και 1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη.
  • Προσθέτουμε κι ένα ποτήρι νερό.
  • Βράζουμε για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Τοποθετούμε τα σουτζουκάκια σε ένα ταψάκι ή πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για μισή ώρα περίπου.
  • Μόλις περάσει η μισή ώρα βάζουμε στον αέρα και αφήνουμε να ροδίσουν (αν δεν έχετε αέρα στο φούρνο σας, ψήστε στο γκριλ προς το τέλος για 5 - 10 λεπτά ώστε να πάρει χρώμα).
  • Κατά τη διάρκεια του ψησίματος το ελέγχουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  • Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια με μακαρόνια, πατάτες τηγανητές, ρύζι ή ακόμα και σκέτα για μεζεδάκι.

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ


Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget