ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
Πολύ νόστιμο μοσχαράκι γιουβέτσι και στην κατσαρόλα !!!
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 600 γρ. μοσχάρι ελιά, κομμένο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
- 1 ντομάτα ώριμη, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη ζάχαρη (προαιρετικά)
- λίγο κουρκουμά
- 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το κρέας και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό, το πιπέρι τον κουρκουμά και λίγη ζάχαρη (προαιρετικά), τα γυρνάμε σοτάροντας για λίγο ακόμα και προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει αρκετά το κρέας.
- Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα προσέχοντας να μην τελειώσει το νερό (αν σωθεί προσθέτουμε μόνο ζεστό).
- Μόλις δούμε ότι το κρέας έχει σχεδόν μαγειρευτεί, προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και το αλάτι.
- Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε με ανοιχτή την κατσαρόλα για 12 λεπτά ακριβώς.
- Κλείνουμε το μάτι και το αφήνουμε επάνω να πιεί τυχόν ζουμί.
- Σερβίρουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!