Τυροπιτάκια κουρού

Αφράτα και τραγανά Τυροπιτάκια Κουρού

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ


Είναι τραγάνα και πολύ αφράτα!! 


Υλικά (για 30 Μεγάλα τεμ.)

  • 2 αυγά
  • 1 πλάκα βούτυρο 200 γραμμάρια
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1 φακελάκι μάγια
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 3,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. τυρί φέτα


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά.
  2. Ρίχνουμε το γάλα χλιαρό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το αλεύρι όσο πάρει (εγώ έβαλα 3,5 κούπες του νεσκαφέ) και το αλάτι.
  3. Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη για 40 λεπτά σε ζεστό μέρος.
  4. Ανοίγουμε με το χέρι μια μικρή πίτα, βάζουμε τυρί, κλείνουμε και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού,
  5. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, εγώ 20 λεπτά σε αντιστάσεις.

Αφράτα και τραγανά Τυροπιτάκια Κουρού
Φωτο Anna Kassandra

Αφράτα και τραγανά Τυροπιτάκια Κουρού
Φωτο Anna Kassandra


Αφράτα και τραγανά Τυροπιτάκια Κουρού
Φωτο Γιάννα Ζωγραφίδου



Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget