ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ
Είναι τραγάνα και πολύ αφράτα!!
Υλικά (για 30 Μεγάλα τεμ.)
- 2 αυγά
- 1 πλάκα βούτυρο 200 γραμμάρια
- 1/2 κούπα γάλα
- 1 φακελάκι μάγια
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 3,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 γρ. τυρί φέτα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά.
- Ρίχνουμε το γάλα χλιαρό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το αλεύρι όσο πάρει (εγώ έβαλα 3,5 κούπες του νεσκαφέ) και το αλάτι.
- Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη για 40 λεπτά σε ζεστό μέρος.
- Ανοίγουμε με το χέρι μια μικρή πίτα, βάζουμε τυρί, κλείνουμε και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού,
- Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, εγώ 20 λεπτά σε αντιστάσεις.
Φωτο Γιάννα Ζωγραφίδου |