ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
Υλικά
- Για κάθε ένα κιλό μήλα
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 φλιτζανάκι νερό
- λεμόνι για να μην μαυρίζουν όσο τα καθαρίζουμε
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μήλα και όσο τα καθαρίζουμε τα βάζουμε σε μια λεκάνη και τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
- Όταν είναι όλα έτοιμα τα βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό (όσα κιλά μήλα τόσα φλιτζανάκια νερό).
- Τα βράζουμε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά τους.
- Τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ και αφήνουμε να πάρουν άλλη μια βράση αφού προσθέσουμε το χυμό λεμονιού.
- Εν τω μεταξύ, ενώ η μαρμελάδα βρίσκεται στη φωτιά πλένουμε τα βαζάκια στα οποία θα την αποθηκεύσουμε, τα τοποθετούμε πάνω στη σχάρα της κουζίνας όπου έχουμε στρώσει μια πετσέτα και τα βάζουμε στο φούρνο, στους 120 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμη η μαρμελάδα την βάζουμε στα ζεστά βαζάκια, κλείνουμε καλά και τα αφήνουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Δημιουργός συνταγής: Γιαγιά Μαίρη εν δράσει