Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΚουλουράκια λεμονιού
Αρωματικά, τραγανα κουλουράκια για να συνοδεύσουν τον απογευματινο καφέ ή το τσάι μας!
Ριχνουμε σε μια λεκανη:
1 ποτηρι νερου ζαχαρη
1 ποτήρι και λιγο ακομη λαδι (ελαιολαδο)
Το χυμο και το ξυσμα απο 2 λεμονια
Μισο ποτηρι νερο
3κ.σ.κονιακ
2 βανιλιες
1 κουταλατι σοδα.
1 κουταλακι αμμωνία που θα τη διαλυσουμε στο λεμονι.
1 φακελακι μαχλεπι
Λιγη κανελα...
Ανακατευουμε ολα μαζι για 2 λεπτα και μετα ριχνουμε το αλευρι.
Θα χρειαστουμε 1 φαριν απ και περιπου μισο κιλο μπλε αλατινη...
Αν θελουμε πριν τα βαλουμε στο φουρνο πασπαλίζουμε με σουσάμι
Ψηνουμε περιπου 20 λεπτα 180 200 β. στις αντιστ. σε προθερμ. Φουρνο..