Ζυμαρικά με σπανάκι και ανθότυρο


ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ


Γιατί τα ζυμαρικά δεν είναι απαραίτητα ωραία με κρέας !!!
Μοναδικά πεντανόστιμα με λίγες θερμίδες χορταστικό και οικονομικότατο !!!

Yλικά για 4 μερίδες
500 γραμ σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κεφαλάκι ανθότυρο 250 γραμ
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
προαιρετικά τυρί τριμμένο για από πάνω στο σερβίρισμα
250 γραμ μακαρόνια [εγώ είχα χυλοπίτες σπίτι ]

Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια.
Στίβουμε πολύ καλά το σπανάκι.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι μαζί με το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια μόλις ζεσταθεί ελαφρώς και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να μαραθεί εντελώς .
Συγχρόνως σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά.
Μόλις μαραθούν τα λαχανικά προσθέτουμε το ανθότυρο τριμμένο με το χέρι και με ξύλινη σπάτουλα το πατάμε να λιώσει .
Ρίχνουμε και το αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε τώρα μέσα στην κατσαρόλα με το σπανάκι τα ζυμαρικά φροντίζοντας να τα έχουμε μαγειρέψει στο μισό χρόνο απ ότι γράφει η συσκευασία τους.
Μαζί προσθέτουμε και 1 + μισό ακόμα ποτήρι του νερού από το ζουμί τους και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πιουν όλο το ζουμάκι και να μείνουν στεγνά.
Σερβίρουμε χωρίς τυρί κανονικά -αλλά εμένα μου αρέσουν με τυράκι λίγο.
Είναι το κάτι διαφορετικό και νόστιμο να το δοκιμάσετε !!!


ΠΗΓΗ
Ζυμαρικά με σπανάκι και ανθότυρο