Σπιτικές κοτομπουκιές με χωριάτικες πατάτες φούρνου



Μια συνταγή για ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ από τη σελίδα στο Facebook Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.


Σπιτικές κοτομπουκιές με χωριάτικες πατάτες φούρνου

ΥΛΙΚΑ(για τις κοτομπουκιές)
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
3 αβγά
2φλυτζάνια φρυγανιά τριμμένη
1φλυτζάνι τσαγιού φαρινα
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, κάρυ
1φλυτζάνι τσαγιού γάλα
Ελαιόλαδο για(το τηγάνι)

ΥΛΙΚΑ(για τις πατάτες φούρνου)
1,5 κιλό πατάτες
3 ντομάτες
1 φλυτζάνι τσαγιού ελιές γεμιστές με πιπεριά
1 κονσέρβα ζαμπόν
1 κεσεδακι στραγγιστό γιαούρτι
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3κουταλιές τής σούπας μουστάρδα
Χυμό απο δύο λεμόνια
Κύμινο
Κάρυ
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο σκόρδο
Μισό ποτήρι νερό

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Αφού πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου τα κόβουμε σε κύβους και τα αφήνουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό.
Στην συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε φρυγανιά- αλεύρι και το αλάτι με τα μπαχαρικά.
Σε ένα άλλο μπολάκι χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και αφού κρυώσει το κοτόπουλο ξεκινάμε να το βουτάμε στο αυγό και μετά στο μείγμα τής φρυγανιάς.
Μόλις τελειώσουμε το παναρισμα το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο και στην συνέχεια τηγανίζουμε.
Τώρα για τις πατάτες.
Τις καθαρίζουμε-πλένουμε και κόβουμε σε φέτες.
Τις στρώνουμε στο ταψί και τοποθετούμε ανάμεσα ζαμπόν, ντομάτα, ελιές και το σκόρδο.
Φτιάχνουμε το ντρεσινγκ με το γιαούρτι, το λάδι την μουστάρδα,τα μπαχαρικά και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά.
Ρίχνουμε πάνω στις πατάτες το ντρεσινγκ που φτιάξαμε ,προσθέτουμε το νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για περίπου μιάμιση ωρα.
Καλό θα είναι να σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο για την πρώτη ώρα ψησίματος.