Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΜΑΣΤΙΧΩΤΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
Μαστιχωτό ρυζόγαλο με άρωμα Ανατολής
Ρυζόγαλακι σούπερ με άρωμα Ανατολής!!!
Μαστιχατο..βελούδινο.....και σούπερ αρωματικο με ένα υλικό έκπληξη..
Σαλέπι και μαστίχα....!!!!
Απλά υπέροχο....!!!!
Υλικά
5 κούπες γεμάτες γάλα
3/4 κούπας ρύζι γλασε
3/4 κούπας ζάχαρη
2 φακελάκια ή 2 κ.σ πολιτικό σαλέπι(ρόφημα)
1/4 κ.γ μαστιχα σε σκόνη
3 κ.σ κουσταρ παουντερ ή κορν φλάουρ
2 1/3 κούπες νερό
μια καλή πρέζα αλάτι
κανέλα για σερβίρισμα προεραιτικα
( Η κούπα που χρησιμοποίησα είναι δοσομετρικη των 250 ml).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά σε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζω το νεράκι με μία καλή πρέζα αλάτι και σιγοβράζω σε μέτρια φωτιά το ρύζι μου για 12 λεπτά μέχρι να βγάλει όλο το άμυλο και να πιει το νεράκι του.
Στη συνέχεια προσθέτω τις 4 κούπες γάλα ( κρατάω μια κούπα γάλα για να διαλύσω το κούσταρ πάουντερ και το σαλέπι) και τη ζάχαρη και συνεχίζω να σιγοβράζω για 4-5 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην μας πιάσει το γάλα με το ρύζι.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το γάλα που κράτησα με το κουσταρ παουντερ , το σαλέπι και τη μαστίχα.
Ανεβάζω τη θερμοκρασία , γυρίζω στην κατσαρόλα το γάλα με το σαλέπι και βράζω ακόμα 3 λεπτά μέχρι να πήξει η κρεμουλα να γίνει μαστιχωτη.
Σερβίρω σε μπολακια και πασπαλίζω με κανέλα.
Υλικά
5 κούπες γεμάτες γάλα
3/4 κούπας ρύζι γλασε
3/4 κούπας ζάχαρη
2 φακελάκια ή 2 κ.σ πολιτικό σαλέπι(ρόφημα)
1/4 κ.γ μαστιχα σε σκόνη
3 κ.σ κουσταρ παουντερ ή κορν φλάουρ
2 1/3 κούπες νερό
μια καλή πρέζα αλάτι
κανέλα για σερβίρισμα προεραιτικα
( Η κούπα που χρησιμοποίησα είναι δοσομετρικη των 250 ml).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά σε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζω το νεράκι με μία καλή πρέζα αλάτι και σιγοβράζω σε μέτρια φωτιά το ρύζι μου για 12 λεπτά μέχρι να βγάλει όλο το άμυλο και να πιει το νεράκι του.
Στη συνέχεια προσθέτω τις 4 κούπες γάλα ( κρατάω μια κούπα γάλα για να διαλύσω το κούσταρ πάουντερ και το σαλέπι) και τη ζάχαρη και συνεχίζω να σιγοβράζω για 4-5 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην μας πιάσει το γάλα με το ρύζι.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το γάλα που κράτησα με το κουσταρ παουντερ , το σαλέπι και τη μαστίχα.
Ανεβάζω τη θερμοκρασία , γυρίζω στην κατσαρόλα το γάλα με το σαλέπι και βράζω ακόμα 3 λεπτά μέχρι να πήξει η κρεμουλα να γίνει μαστιχωτη.
Σερβίρω σε μπολακια και πασπαλίζω με κανέλα.