ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
Υλικά
- 4 μεγάλες πατάτες, βρασμένες πολύ καλά
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στο μπλέντερ
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 3 αυγά
- 1,5 φλιτζάνι γάλα
- 2 φλιτζάνια πικάντικη κεφαλογραβιέρα
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. γλυκού πιπέρι
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά
- 3 φλιτζάνια αγνό παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Περνάμε τις πατάτες από το μύλο των λαχανικών αφού προηγουμένως τις έχουμε ξεφλουδίσει.
- Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το βούτυρο, προσέχοντας να μη μας μαυρίσει.
- Βάζουμε τον πουρέ της πατάτας σε μια λεκάνη, κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, την κεφαλογραβιέρα, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
- Δουλεύουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Τέλος, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά για να σφίξει το μείγμα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Πλάθουμε τις κροκέτες σε στρογγυλά μπαλάκια.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν.
- Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές.
Ακολουθήστε μας στο Google News!