Πατατοκροκέτες



ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ


Υλικά

  • 4 μεγάλες πατάτες, βρασμένες πολύ καλά
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στο μπλέντερ
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 1,5 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φλιτζάνια πικάντικη κεφαλογραβιέρα 
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά
  • 3 φλιτζάνια αγνό παρθένο ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  1. Περνάμε τις πατάτες από το μύλο των λαχανικών αφού προηγουμένως τις έχουμε ξεφλουδίσει.
  2. Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το βούτυρο, προσέχοντας να μη μας μαυρίσει.
  3. Βάζουμε τον πουρέ της πατάτας σε μια λεκάνη, κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, την κεφαλογραβιέρα, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και  μοσχοκάρυδο. 
  4. Δουλεύουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Τέλος, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά για να σφίξει το μείγμα.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  7. Πλάθουμε τις κροκέτες σε στρογγυλά μπαλάκια.
  8. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν.
  9. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές.



Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget