Φαβοκεφτέδες



Μια συνταγή για ΦΑΒΟΚΕΦΤΕΔΕΣ από τη σελίδα στο Facebook Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.


Φαβοκεφτέδες

Ένας μεζές ότι πρέπει για κρασί η μπύρα!

Υλικά:
250γρ φάβα(μισό πακέτο)
300γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
3αυγά
Αλεύρι φαρινα (περίπου 300 γρ ίσως και λίγο ακόμη)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο κύμινο
Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1κρεμμύδι ψιλοκομμένο για το βράσιμο της φαβας.
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι.

Τρόπος παρασκευής:
Βράζουμε τη φάβα με το κρεμμύδι σε νερό ίσα πού να την σκεπάσει σε χαμηλή φωτιά περίπου 35-40λεπτά μέχρι να χυλωσει.Την βάζουμε ψυγείο να παγώσει.(Καλύτερα θα είναι να είναι βρασμενη η φάβα από την προηγούμενη.)Αλλιώς την αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4ώρες.Αφού λοιπόν είναι παγωμένη η φάβα προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα μαλακό μείγμα.(Να στέκεται στο κουτάλι.
Παίρνουμε με ένα κουτάλι και κουταλιά, κουταλιά ρίχνουμε στο ζεστό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν!
(Αν δείτε ότι είναι λίγο πιο ρευστό το μείγμα προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι.)