Πιροσκί με γέμιση πατάτας

Πιροσκί Πατάτας με Αφράτη Ζύμη

ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΠΑΤΑΤΑΣ


Αφράτα και τραγανά πιροσκί με γέμιση πατάτας, που θα γίνουν το αγαπημένο σας σνακ! Η ζύμη τους είναι μαλακή και η γέμιση μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τα γούστα σας.


Υλικά

Για τη ζύμη:
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
  • 1 ½ κούπα χλιαρό νερό 
  • ½ κ.σ. ζάχαρη 
  • 1 κ.σ. αλάτι 
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι 
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • Περίπου 500 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) 

Για τη γέμιση:
  • 5-6 μεγάλες πατάτες 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 
  • Ελαιόλαδο 
  • Προαιρετικά: φέτα ή γραβιέρα, ψιλοκομμένη πάριζα ή λουκάνικο 

Επιπλέον:
  • Λάδι για τηγάνισμα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και σταδιακά το αλεύρι. 
  2. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική και μαλακή ζύμη. 
  3. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει. 
  4. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. 
  5. Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις αφήνουμε να κρυώσουν. 
  6. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. 
  7. Ανακατεύουμε τις πατάτες με το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. 
  8. Εάν θέλουμε, προσθέτουμε φέτα, γραβιέρα ή ψιλοκομμένα αλλαντικά. 
  9. Παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη, τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε μικρούς δίσκους. 
  10. Τοποθετούμε λίγη γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου, κλείνουμε καλά τις άκρες και σχηματίζουμε το πιροσκί. 
  11. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα. 
  12. Τηγανίζουμε τα πιροσκί σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. 
  13. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λάδι. 
  14. Σερβίρουμε ζεστά, συνοδεύοντας με γιαούρτι ή κάποια σάλτσα της επιλογής σας. 

Συμβουλή: Η γέμιση μπορεί να προσαρμοστεί με ό,τι υλικά έχετε στο ψυγείο σας, κάνοντας κάθε παρτίδα πιροσκί μοναδική! 


Δημιουργός συνταγής: Maria Ntai

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget