ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
Υλικά
- 5 - 6 πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
- 1 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος (200 γρ.)
- 1 αυγό
- κασέρι ή γκούντα, τριμμένο ή σε φέτες
- μπέικον, κομμένο σε κομματάκια (έβαλα ζαμπόν κοτόπουλο)
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες.
- Τις αλατοπιπερώνουμε και τις τοποθετούμε σε στρώσεις σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 28 εκ., βάζοντας ανάμεσα στις στρώσεις το τυρί με το μπέικον.
- Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και το αυγό σε ένα σκεύος και περιχύνουμε τις πατάτες.
- Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω.
Δημιουργός συνταγής: Sofia Pavlou