Πατάτες Ογκρατέν

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ


Υλικά

  • 5 - 6 πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος (200 γρ.)
  • 1 αυγό
  • κασέρι ή γκούντα, τριμμένο ή σε φέτες
  • μπέικον, κομμένο σε κομματάκια (έβαλα ζαμπόν κοτόπουλο)
  • αλάτι - πιπέρι


Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες.
  • Τις αλατοπιπερώνουμε και τις τοποθετούμε σε στρώσεις σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 28 εκ., βάζοντας ανάμεσα στις στρώσεις το τυρί με το μπέικον. 
  • Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και το αυγό σε ένα σκεύος και περιχύνουμε τις πατάτες.
  • Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. 
  • Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω.


Δημιουργός συνταγής: Sofia Pavlou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget