Μοσχάρι στιφάδο



ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ


Η κλασική συνταγή για στιφάδο με μπόλικα κρεμμυδάκια και πλούσια, αρωματική σάλτσα ντομάτας !!!

Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες
1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
2 ώριμες μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 φλ. έτοιμο ντοματοχυμό
Δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνη
πιπέρια
μπαχάρι ολόκληρο
1/2φλ. ξύδι
1/2φλ. κρασί
1 φλ.ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και βάζουμε το κρέας αλευρωμένο να ροδοκοκκινήσει καλά απ΄όλες τις πλευρές
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και το χυμό, τα μυρωδικά, τα πιπέρια, τα μπαχάρια και το ανάλογο ζεστό νερό.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Έχουμε τα κρεμύδια έτοιμα καθαρισμένα, τα ζεματάμε για λίγο σε βραστό νερό και τα στραγγίζουμε στο τρυπητό.
Σ΄ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λάδι και σωτάρουμε καλά τα κρεμμύδια ώσπου να πάρουν χρώμα.
Μόλις αρχίσει να μαλακώνει το κρέας προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια στη κατσαρόλα και ρίχνουμε και το ξύδι.
Το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να δέσει η σάλτσα.
Το αλάτι το ρίχνουμε προς στο τέλος για να μη σκληρύνει το κρέας.
Σερβίρουμε προαιρετικά με ρύζι για πιλάφι γαρνιρισμένο με λίγη σάλτσα από το στιφάδο.