ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Υλικά
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
- 1,5 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 900 - 1000 γραμμάρια περίπου αλεύρι
Για τη γέμιση
- 250 γρ. φέτα
- 250 γρ. ανθότυρο
- 1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι
Εκτέλεση
- Μέσα στο χλιαρό γάλα με το νερό λιώνουμε την μαγιά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και το λιώνουμε και αυτό.
- Μετά βάζουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη και να μην κολλάει στα χεριά.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα κι να ανέβει, έτσι πλάθεται πολύ εύκολα κι δεν θα σας μαζεύει.
- Ανοίγουμε με πλάστη ένα φύλλο και με ένα μπολάκι κόβουμε στρογγυλά φυλλαράκια στο ίδιο μέγεθος και πάχος.
- Βάζουμε την γέμιση και τυλίγουμε πιέζοντας καλά την ένωση.
- Αφήνουμε πάλι να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν και μετά τηγανίζουμε.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!