ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Ετοιμάστε και απολαύστε αυτές τις νόστιμες και πολύ εύκολες στην παρασκευή γεμιστές πατάτες με τυριά και μυρωδικά!
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 250 γραμμάρια τυρί κρέμα (π.χ. Φιλαδέλφεια)
- 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί (π.χ. γκούντα, ρεγκάτο, γραβιέρα)
- 4-5 κλαδάκια μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Μπέικον, κομμένο σε μικρά κομματάκια
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά χωρίς να διαλυθούν.
- Αφού βράσουν οι πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε λίγη από την ψίχα τους, δημιουργώντας ένα βαθούλωμα όπου θα βάλουμε τη γέμιση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το εσωτερικό από τις πατάτες που αφαιρέσαμε, τα τυριά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το μπέικον.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με το γούστο μας.
- Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις γεμίζουμε με το μείγμα του τυριού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει το τυρί.
- Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν ελαφρώς πριν τις σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ: enallaxnews.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!