Τούρτα Χιονούλα

Αφράτη Τούρτα Χιονούλα με Καρύδα

ΤΟΥΡΤΑ ΧΙΟΝΟΥΛΑ


Αυτή η υπέροχη και αφράτη τούρτα συνδυάζει τη γεύση της καρύδας με μια ελαφριά και δροσερή κρέμα, προσφέροντας ένα γλύκισμα ιδανικό για κάθε γιορτινή περίσταση. Η «Χιονούλα» θα γίνει το επίκεντρο του τραπεζιού σας!


Υλικά

Για το Παντεσπάνι:
  • 5 αυγά
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 155 γρ. αλεύρι φαρίνα, κοσκινισμένο
  • 1 βανίλια
  • 3 κ.σ. καρύδα

Για το Σιρόπι:
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη

Για την Κρέμα:
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • 50 γρ. καρύδα
  • 3 κ.σ. βούτυρο

Για τη Σαντιγί:
  • 500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη 
Εναλλακτικά
  • 1 κουτί Μόρφατ (μεταλλικό)
  • 2 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη


Εκτέλεση

Για το Παντεσπάνι:
  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
  2. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι, τη βανίλια και την καρύδα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  3. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί ή τσέρκι διαμέτρου 28 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 35 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο.
  5. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει πολύ καλά πριν το κόψουμε στη μέση.

Για το Σιρόπι:
  1. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά από το σημείο βρασμού.
  2. Κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την Κρέμα:
  1. Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, κρατώντας λίγο από το γάλα.
  2. Σε ένα μπολ, διαλύουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι στο κρύο γάλα που κρατήσαμε.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  4. Μόλις κατεβάσουμε την κρέμα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια, την καρύδα και το βούτυρο. 
  5. Ανακατεύουμε καλά.

Για τη Σαντιγί:
  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη ή τη Μόρφατ με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει και να γίνει αφράτη σαντιγί.

Συναρμολόγηση:
  1. Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι σε μια πιατέλα και τον σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι.
  2. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο παντεσπάνι.
  3. Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω, σιροπιάζουμε και πάλι.
  4. Απλώνουμε τη σαντιγί στην επιφάνεια και στα πλάγια της τούρτας.
  5. Πασπαλίζουμε με μπόλικη καρύδα για να καλύψουμε την τούρτα και να της δώσουμε την εμφάνιση «χιονιού».

Καλή μας απόλαυση!

Αφράτη Τούρτα Χιονούλα με ΚαρύδαΑφράτη Τούρτα Χιονούλα με ΚαρύδαΑφράτη Τούρτα Χιονούλα με Καρύδα

Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget