
ΤΟΥΡΤΑ ΧΙΟΝΟΥΛΑ
Αυτή η υπέροχη και αφράτη τούρτα συνδυάζει τη γεύση της καρύδας με μια ελαφριά και δροσερή κρέμα, προσφέροντας ένα γλύκισμα ιδανικό για κάθε γιορτινή περίσταση. Η «Χιονούλα» θα γίνει το επίκεντρο του τραπεζιού σας!
Υλικά
Για το Παντεσπάνι:
- 5 αυγά
- 125 γρ. ζάχαρη
- 155 γρ. αλεύρι φαρίνα, κοσκινισμένο
- 1 βανίλια
- 3 κ.σ. καρύδα
Για το Σιρόπι:
- 1 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
Για την Κρέμα:
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 βανίλια
- 50 γρ. καρύδα
- 3 κ.σ. βούτυρο
Για τη Σαντιγί:
- 500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κουτί Μόρφατ (μεταλλικό)
- 2 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Για το Παντεσπάνι:
Για το Σιρόπι:
Για την Κρέμα:
Για τη Σαντιγί:
Συναρμολόγηση:
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι, τη βανίλια και την καρύδα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί ή τσέρκι διαμέτρου 28 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 35 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο.
- Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει πολύ καλά πριν το κόψουμε στη μέση.
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά από το σημείο βρασμού.
- Κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, κρατώντας λίγο από το γάλα.
- Σε ένα μπολ, διαλύουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι στο κρύο γάλα που κρατήσαμε.
- Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Μόλις κατεβάσουμε την κρέμα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια, την καρύδα και το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη ή τη Μόρφατ με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει και να γίνει αφράτη σαντιγί.
- Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι σε μια πιατέλα και τον σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο παντεσπάνι.
- Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω, σιροπιάζουμε και πάλι.
- Απλώνουμε τη σαντιγί στην επιφάνεια και στα πλάγια της τούρτας.
- Πασπαλίζουμε με μπόλικη καρύδα για να καλύψουμε την τούρτα και να της δώσουμε την εμφάνιση «χιονιού».
Καλή μας απόλαυση!