Φιλέτο κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και αρωματικό ρύζι



Μια συνταγή της κυρίας Μάρτσιας Μπαστού για ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΡΥΖΙ από την ομάδα στο Facebook οι κουζινίστας By Christine Yiovanoydi


Φιλέτο κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και αρωματικό ρύζι

Υλικά
2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου σε φετακια όσο ένα δάχτυλο,
2 χρωματιστές πιπεριές
1 ξερό κρεμμυδι σε φετακια,
2 καρότα σε μπαστουνάκια,
4 ροδέλες ανανά κονσέρβας σε κομμάτια.
2 κουταλιές σούπας σόγια σως
4 κουταλιές σούπας κέτσαπ
4 κουταλιές σούπας μπαλσάμικο ξίδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε σησαμέλαιο ή σπορέλαιο για 3 λεπτά (να πάρει λίγο χρώμα)
Βγάζουμε και φυλάμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά, ρίχνουμε την σογια σως, την κέτσαπ και το μπαλσαμικο και το μισό σιρόπι από το ανανά.
Αλάτι, πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (όχι πολύ).
Τέλος προσθέτουμε το κοτόπουλο και τον ανανά , βράζουμε για 3 λεπτά (όχι περισσότερο) και αποσύρουμε από την εστία για να μην σκληρύνει.