ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
Υλικά:
- 500 gr. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτά φετάκια
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- χυμός από 1 πορτοκάλι
- χυμός από 1 λεμόνι
- δεντρολίβανο
- λίγη γλυκιά πάπρικα
- πιπέρι
- αλάτι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες.
- Τις βάζουμε για πολύ καλύτερο αποτέλεσμα σε γάστρα
- Ρίχνουμε από πάνω όλα τα υλικά, στις αναλογίες που προτιμάμε.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, προσθέτουμε 1 ποτήρι του νερού νερό και σκεπάζουμε την γάστρα με το καπάκι της.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C για περίπου 40', ανάλογα από την ποιότητα της πατάτας και το φούρνο μας.
- Ενδιάμεσα στο ψήσιμο ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε ζεστό νεράκι για να μην στεγνώσουν.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!