Πατάτες φούρνου

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ


Υλικά:

  • 500 gr. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτά φετάκια
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • δεντρολίβανο
  • λίγη γλυκιά πάπρικα
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες.
  2. Τις βάζουμε για πολύ καλύτερο αποτέλεσμα σε γάστρα
  3. Ρίχνουμε από πάνω όλα τα υλικά, στις αναλογίες που προτιμάμε.
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά, προσθέτουμε 1 ποτήρι του νερού νερό και σκεπάζουμε την γάστρα με το καπάκι της.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C για περίπου 40', ανάλογα από την ποιότητα της πατάτας και το φούρνο μας. 
  6. Ενδιάμεσα στο ψήσιμο ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε ζεστό νεράκι για να μην στεγνώσουν.


Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget