Αρχική σελίδα ΚΙΜΑΣ - ΚΡΕΑΣ - ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ Γουβέτσι στιφάδο
Γουβέτσι στιφάδο
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΙΦΑΔΟ Υλικά 2 κιλά μοσχάρι 3 κρεμμύδια, χοντροκομμένα 3 σκελίδες σκόρδο 1 ποτήρι χυμός ντομάτας 1 κουταλιά πελτέ αλάτι - πιπέρι μπαχάρι 1 πράσινη πιπεριά ελαιόλαδο 1 κιλό κρεμμύδια σια στιφάδο ενα ποτήρι μανέστρα (κριθαράκι) Εκτέλεση Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας να κάψει. Ρίχνουμε το κρέας μέχρι να σοταριστεί. Μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ και τ αφήνουμε να βράσει, συμπληρώνουμε σταδιακά νεράκι. Όταν αρχίσει και μαλακώνει το κρέας βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι και τ αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα. Φροντίζουμε να έχει αρκετό νεράκι όσο βράζει. Σε μια γάστρα έχουμε βάλει τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές και ρίχνουμε από πάνω το κοκκινιστό μας. Συμπληρώνουμε νεράκι αν χρειαστεί και το βάζουμε στον φούρνο, στους 200 βαθμούς πάνω - κάτω, για μισή ωρίτσα, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια. Στο τέλος ρίχνουμε την μανέστρα και το βάζουμε ξανά στον φούρνο και τον σβήνουμε. Πρέπει να μείνει εκεί μέσα η μανέστρα για ακόμα μισή ωρίτσα μέχρι να ρουφήξει την σαλτσούλα.