Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και με ελαφριά μπεσαμέλ γιαουρτιού



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και με ελαφριά μπεσαμέλ γιαουρτιού

Ένα φαγάκι όνειρο....!!!!!

Υλικά
7 κολοκύθια μέτρια
600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Μία χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 ξυλάκι κανέλα
1 κ.γ πελτέ
1/2 κουτατάκι χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1/2 ποτηράκι του κρασιού κρασί
1/2 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
Αλάτι πιπέρι

Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού
600gr γιαούρτι στραγγιστό 2%
3 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα και γκούντα ανάμεικτα
Ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
Λίγη γραβιέρα και γκούντα ακόμα για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Καβουρδίζω τον κιμά μου σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι - κατσαρολίτσα μέχρι να πιει όλα τα υγρά.
Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , το σκόρδο , την κανέλα , την πάπρικα και τα γυρίζω μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμυδάκια και να ανταλλάξουν αρώματα.
Στη συνέχεια προσθέτω τον πελτέ και γυρίζω λίγο ακόμα .
Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω την ντομάτα σε κύβους και το μαϊντανό , τα γυρίζω δυο-τρεις φορές και προσθέτω τον ντοματοχυμό.
Αλατοπιπερώνω και σκεπάζω το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.
Πλένω τα κολοκύθια μου αφαιρώ τα κοτσάνια και τα κόβω στη μέση.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού αφαιρώ την ψυχα προσεκτικά.
Δεν την πετάω μπορώ να την χρησιμοποιήσω για κολοκυθόπιτα.
Βάζω τα κολοκύθια μου σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Τα αλατίζω ελαφρώς , πασπαλίζουμε λίγη γραβιέρα και τα γεμίζω με κιμά.
Σε μία μπασίνα ανακατεύουμε το γιαούρτι τα αυγά και το τυρί και φτιάχνω μία ωραία πηχτή σαλτσούλα αλατοπιπερώνω ελαφρώς.
Απλώνω τη μπεσαμέλ γιαουρτιού πάνω από τον κιμά και πασπαλίζω με λίγο τυράκι ακόμα.
Στρώνω λίγη σαλτσούλα μέσα στο πυρίμαχο σκεύος από τον κιμά μου και ραντίζω με λίγο λαδάκι.
Ψήνω το φαγητό μου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 40 με 50 λεπτά περίπου.