Μια συνταγή της κυρίας Κωνσταντινιά ΠΚ για ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τυροκούλουρα
Μην μου ζητήσετε να σας το δείξω και κομμένο δεν υπάρχει ψίχουλο
Υλικά για τη ζύμη που είναι εγγύηση πιο αφράτη δεν υπάρχει .
1 νεροπότηρο γάλα χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
μία κουταλιά ζάχαρη
Τα ανακατεύω πολύ καλά να διαλυθούν και το αφήνω 15 λεπτά.
Μετά προσθέτω ένα αυγό ολόκληρο και ένα ασπράδι, τον κρόκο τον κρατάω για επάλειψη στο τέλος, μισό νεροπότηρο ηλιέλαιο.
Κοσκινίζω και ένα πακέτο 500 γραμμάρια φαρίνα, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, και ένα κουταλάκι αλάτι ίσως χρειαστεί και λίγο ακόμα αλεύρι περίπου 50 γραμμάρια.
Το κάνω ζύμη η οποία είναι πάρα πολύ μαλακή έως οτου μπορεί να κολλάει και λίγο στα χέρια.
Την τοποθετώ σε ένα λαδωμένο μπολ το σκεπάζω και ξεκινώ να φτιάχνω τη γέμιση φουσκώνει αμέσως θέλω να σας πω
400 γμ φέτα βαρελίσια
200 γμ γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
1 πρέζα πιπέρι
Χώρισα τη ζύμη σε 14 μπαλάκια.
Άνοιξα φυλλαράκι με λάδι στα χέρια και στον πάγκο.
έβαλα γέμιση, την έκανα ρόλο, την έστριψα, έκλεισα τις άκρες και από πάνω έβαλα τον κρόκο που είχα φυλάξει αραιωμένο με λίγο γάλα, σουσάμι καβουρντισμένο και έψησα στους 180 για 25 λεπτά.