Τυροπιτάκια με μπεσαμέλ, με φύλλο κρούστας

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ, ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ, ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ


Υλικά

  • 400 γρ. φέτα ή τρίμμα
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού μπεσαμέλ
  • πιπέρι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

Για τη μπεσαμέλ
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι


Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με την ετοιμασία της μπεσαμέλ. Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει (όχι να κάψει) σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας. 
  2. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη να πήξει το μίγμα.
  3. Λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι και ρίχνουμε το χτυπημένο αυγό και το πιπέρι. 
  4. Προσθέτουμε σταδιακά τη μπεσαμέλ ανακατεύοντας να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  5. Κόβουμε το φύλλο κρούστας κάθετα σε λωρίδες στο μέγεθος της αρεσκείας μας (όσο πιο μικρό όμως τόσο καλύτερα διπλώνεται το φύλλο) και ανά δύο φύλλα βάζουμε λίγο από τη γέμιση. Αν τα φτιάξετε πολύ μικρά, ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση είναι αρκετό. 
  6. Διπλώνουμε τα φύλλα από τη γωνία σχηματίζοντας τριγωνάκι και συνεχίζουμε διπλώνοντας προς την αντίθετη φορά. 
  7. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
  8. Σε ταψί στρώνουμε χαρτί ψησίματος, αλείφουμε με λίγο λάδι και τοποθετούμε τα πιτάκια. 
  9. Με ένα πινελάκι λαδώνουμε και την πάνω μεριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο να ροδίσουν. Επειδή γίνονται σχεδόν αμέσως προσοχή μη σας καούν!
  10. Εναλλακτικά μπορούμε να τα τηγανίσουμε αλλά έτσι αν και πιο νόστιμα τραβάνε περισσότερο λάδι.



Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget