ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες πάχους ενός πόντου
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο τρίφτη
- 2 ώριμες φρέσκες ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
- 1 κουταλιά κοφτή σούπας πελτέ
- αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
- 1 κύβο κνόρ σπιτικό λαχανικών [προαιρετικά]
- 1\2 φλιτζάνι λάδι περίπου λιγότερο ναι περισσότερο όχι.
- λίγα κλωναράκια μαϊντανό
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 4 λεπτά, προσθέτουμε και τις πατάτες ,τα σοτάρουμε όλα μαζί για άλλα 3 - 4 λεπτά και προσθέτουμε το μαϊντανό και τον πελτέ και την φρέσκια ντομάτα.Βάζουμε και το αλατοπίπερο, την ζάχαρη ,και τον κύβο .ανακατεύουμε προσεκτικά να μην σπάσουν οι πατάτες ,προσθέτουμε και 4 φλυτζάνια νερό και σιγοβράζουμε.
Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο ανοίγουμε λίγο την κατσαρόλα ενώ είναι ακόμα στην φωτιά να μελώσει η σάλτσα μας αν είναι αραιή.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό και φέτα .
Πατάτες γιαχνί