Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΛΑΔΟΡΑΒΑΝΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Λαδοραβανί
Το καλύτερο νηστίσιμο γλυκάκι της περιοχής μας είναι η νόστιμη λαδοραβανί!!! Δε λείπει ποτέ τον Δεκαπενταύγουστο! Όλο και κάποιος φίλος ή συγγενής θα περάσει για κέρασμα!
Θα χρειαστούμε:
5 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι - λεμόνι
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερού σχεδόν ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
3 βανίλιες
Λίγα ασπρισμένα αμύγδαλα.
Μισό κιλό σιμιγδάλι χοντρό
Μισό κιλό σιμιγδάλι ψιλό
3κ.σ.αλεύρι..
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 6 πρώτα υλικά και αφήνουμε να βράσουν να λιώσει η ζάχαρη.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα σιμιγδάλια και το αλεύρι..
Όταν βράσει η κατσαρόλα ρίχνουμε βροχηδόν τα σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Είναι έτοιμο όταν το μείγμα ξεκολλά από την κουτάλα σε 3 - 4 λεπτά.
Αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί Νο36, το στρώνουμε όμορφα, κόβουμε κομμάτια και τοποθετούμε τα αμύγδαλα σε κάθε κομμάτι.
Ψήνουμε για 1 ώρα αφού πρώτα το χαράξουμε, στους 220 βαθμούς περίπου....να ροδίσει.
Το καλύτερο νηστίσιμο γλυκάκι της περιοχής μας είναι η νόστιμη λαδοραβανί!!! Δε λείπει ποτέ τον Δεκαπενταύγουστο! Όλο και κάποιος φίλος ή συγγενής θα περάσει για κέρασμα!
Θα χρειαστούμε:
5 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι - λεμόνι
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερού σχεδόν ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
3 βανίλιες
Λίγα ασπρισμένα αμύγδαλα.
Μισό κιλό σιμιγδάλι χοντρό
Μισό κιλό σιμιγδάλι ψιλό
3κ.σ.αλεύρι..
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 6 πρώτα υλικά και αφήνουμε να βράσουν να λιώσει η ζάχαρη.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα σιμιγδάλια και το αλεύρι..
Όταν βράσει η κατσαρόλα ρίχνουμε βροχηδόν τα σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Είναι έτοιμο όταν το μείγμα ξεκολλά από την κουτάλα σε 3 - 4 λεπτά.
Αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί Νο36, το στρώνουμε όμορφα, κόβουμε κομμάτια και τοποθετούμε τα αμύγδαλα σε κάθε κομμάτι.
Ψήνουμε για 1 ώρα αφού πρώτα το χαράξουμε, στους 220 βαθμούς περίπου....να ροδίσει.