Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με κιμά και ρύζι



ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ


Υλικά
8 πιπεριές Φλωρίνης
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό,η 1 φλιτζάνι τσαγιού πουμαρό ντομάτα
200 γρ.φέτα
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι Καρολίνα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σοτάροντας μέχρι να μαραθούν Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό σοτάρουμε λίγο ακόμα και αμέσως τον κιμά πατώντας με το πιρούνι να γίνει διαλυθεί να γίνει σαν κόκκος .
Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε τον αραιωμένο πελτέ μέσα σε 1/2 ποτήρι του νερού νερό.
Μόλις πάρει βράσει προσθέτουμε το ρύζι την ζάχαρη,το αλάτι,και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μόνο ,
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα τριμμένη με το χέρι .
Ανακατεύουμε καλά.
Έχουμε πλύνει τις πιπεριές Φλωρίνης κόβουμε τα καπάκια και βγάζουμε τους σπόρους .
Γεμίζουμε τις πιπεριές ,τις βάζουμε στο ταψί βάζουμε και λίγες πατατούλες αφού πρώτα τις αλατοπιπερώσουμε τις πιπεριές.
Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε λίγο νερό μαζί και λίγο λάδι ,ανακατεύουμε και το ρίχνουμε επάνω από το φαγητό μας .[προσοχή λίγο νερό]
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς μέχρι να ψηθούν πατάτες και πιπεριές.

Σημείωση
Αν περισσέψει γέμιση γεμίζουμε και άλλες πιπεριές ότι έχουμε σπίτι ,η βάζουμε στο πλάι σκέτη την γέμιση να ψηθεί μαζί με τις πιπεριές .Εγώ εδώ είχα λίγες πράσινες πιπεριές και κίτρινη και τις γέμισα, ωραιότατες κι αυτές.
Μπορούμε να παραλέιψουμε τον κιμά και να τις φτιάξουμε και σκέτες με ρυζάκι μόνο όπως λέει η συνταγή τα υπόλοιπα.


Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με κιμά και ρύζι