ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
Αφράτα σαν λουκουμάδες, με σπιτικό φύλλο και κρεμώδη τυρένια γέμιση!!!Υλικά
Για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα περίπου νερό χλιαρό
1 κ.σ ξύδι
1 σφηνακι λάδι
1 κ.γ κοφτό αλάτι
( Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 1/2 κιλό φύλλο κρούστας)
Για τη γέμιση
700 ml γάλα
3/4 φλ. του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κιλό φέτα
1 κούπα κεφαλογραβιέρα
2 αβγά
1 κ.σ βούτυρο
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτελεση
Βάζω το γάλα στη φωτιά και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνω βροχιδων το σιμιγδάλι μου ανακατευοντας .
Συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να βράσει και να πήξει η κρεμουλα . Αποσύρω από την φωτιά ,προσθέτω το βούτυρο , σκεπάζω και αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν κρυώσει προσθέτω τα αβγά,τα τυριά και αλατοπιπερωνω.
Φτιάχνω το ζυμαρακι μου ,αφήνω λίγο να ξεκουραστεί και χωρίζω σε 5 -6 μπαλιτσες.
Ανοίγω λεπτό φύλλο και κόβω σε λωρίδες.
Γεμίζω μια μια λωρίδα με μια αρκετά γεμάτη κ.γ γέμιση( να είναι πλούσια) και κλείνω σε τρίγωνα. Τηγανίζω σε καυτό λάδι κατά προτίμηση ηλιέλαιο ή ψήνω στο φούρνο μου μέχρι να ροδισουν.
Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου