Πτι φουρ σοκολατένια



Μια συνταγή της κυρίας Χρυσάνθης Μίχου για ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πτι φουρ σοκολατένια

Υλικά
250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 φλιτζ. τσαγιού σπορέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. κακάο
450 γρ. περίπου αλεύρι

Για την επικάλυψη
250 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. σπορέλαιο

Ανακατεύουμε με το σύρμα τα υλικά, προσθέτουμε στο τέλος το κακάο και αλεύρι, και αφήνουμε 10 λεπτά.
Έπειτα τοποθετούμε σε κορνέ με σχήμα το μεγάλο αστέρι και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα περίπου 4 εκ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς. στον αέρα για 10 λεπτά.
Αφού κρυώσουν λίγο βάζουμε μαρμελάδα της αρεσκείας μας και ενώνουμε μεταξύ τους ανά δυο.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το σπορέλαιο και αφού κρυώσει βουτάμε τα πτι φουρ και πασπαλιζουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας. 
Εγώ έβαλα φουντούκι μπορούμε και τρούφα σοκολάτας.