ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
Υλικά:
4 φλάσκες μελιτζάνες
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι λάδι
χυμό δύο λεμονιών
αλάτι, πιπέρι
λίγη πάπρικα
ελιές για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Πλένετε τις μελιτζάνες και κόβετε τα κοτσάνια. Τις ψήνετε στο φούρνο ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσει η φλούδα τους.
Τις κόβετε στη μέση και αδειάζετε την ψίχα τους με ένα κουτάλι. Βάζετε την ψίχα σε ένα μπολ και την κάνετε πουρέ με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το σκόρδο, κοπανισμένο, και ρίχνετε λίγο-λίγο το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς. Ολοκληρώνετε ρίχνοντας και το χυμό του λεμονιού. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
ΠΗΓΗ: Laconia Live