ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Ορνιθα αλανιάρα βραστή με πιλάφι.... το λεγόμενο γαμοπίλαφο γίνεται συνήθως με ζυγούρι..."πρόβατο"
Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και με σπιτικό κοτόπουλο..
Μπουκιά και συχώριο πεντανόστιμο φαίνεται απ' το χρώμα 👍
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το βάζουμε στη χύτρα και προσθέτουμε νερό μέχρι να το κρύβει... Πριν πάρει βράση βγάζει τον αφρό του το ξαφρίζουμε, και στη συνέχεια ρίχνουμε 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, αλάτι, και κλείνουμε τη χύτρα... Βράζουμε για τρία τέταρτα... Όταν είναι έτοιμο ανοίγουμε τη χύτρα με τη διαδικασία που χρειάζεται, τραβάμε το κοτόπουλο και σουρώνουμε το ζωμό σε άλλη κατσαρόλα... Στη συνέχεια μετράμε το ζωμό ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε....η δοσολογία είναι ένα ρύζι τρία ζωμός.... Χρησιμοποιώ ρύζι γλασέ γίνεται πιο ωραίο και χυλωμένο με τον ντόπιο κοτόπουλο...αν χρειάζεται αλάτι προσθέτουμε και λίγο πριν κλείσουμε τη θερμοκρασία στύβουμε το χυμό ενός λεμονιού... Και αν θέλουμε μία κουταλίτσα στακοβούτυρο...👌👌 Αυτό το έκανε παλιά η μαμά μου... 😋
Κατεβάζουμε απ'την εστία σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε για δύο-τρία λεπτά να τραβήξει.... σερβίρουμε με μπόλικο πιπεράκι.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το βάζουμε στη χύτρα και προσθέτουμε νερό μέχρι να το κρύβει... Πριν πάρει βράση βγάζει τον αφρό του το ξαφρίζουμε, και στη συνέχεια ρίχνουμε 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, αλάτι, και κλείνουμε τη χύτρα... Βράζουμε για τρία τέταρτα... Όταν είναι έτοιμο ανοίγουμε τη χύτρα με τη διαδικασία που χρειάζεται, τραβάμε το κοτόπουλο και σουρώνουμε το ζωμό σε άλλη κατσαρόλα... Στη συνέχεια μετράμε το ζωμό ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε....η δοσολογία είναι ένα ρύζι τρία ζωμός.... Χρησιμοποιώ ρύζι γλασέ γίνεται πιο ωραίο και χυλωμένο με τον ντόπιο κοτόπουλο...αν χρειάζεται αλάτι προσθέτουμε και λίγο πριν κλείσουμε τη θερμοκρασία στύβουμε το χυμό ενός λεμονιού... Και αν θέλουμε μία κουταλίτσα στακοβούτυρο...👌👌 Αυτό το έκανε παλιά η μαμά μου... 😋
Κατεβάζουμε απ'την εστία σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε για δύο-τρία λεπτά να τραβήξει.... σερβίρουμε με μπόλικο πιπεράκι.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki