
ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ
Δροσερό, ανάλαφρο και απολαυστικό γλυκό!!
Υλικά
Για τη Βάση:
Για την Κρέμα:
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 200 γρ βούτυρο λιωμένο
Για την Κρέμα:
- 1 λίτρο φυσικός χυμός πορτοκαλιού
- 7-10 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη(ανάλογα τα πορτοκάλια πόσο γλυκά είναι)
- 8 κουταλιές τής σούπας κορν φλαουερ
- 1 αβγό χτυπημένο
- 50 γρ βούτυρο
- Μισό φλυτζάνι νερό
- 1 βανίλια
- Σαντιγί εμπορίου γεύση βανίλια χτυπημένη με 200 ml κρύο γάλα (ένα φάκελο θα χρειαστούμε)
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη, βούτυρο και την βανίλια.
- Διαλύουμε σε μισή φλυτζάνα νερό το κορν φλάουρ και το ενσωματώνουμε με το χτυπημένο αυγό, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει (10λεπτά) και θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Στρώνουμε στην ταρτιέρα την βάση μπισκότου, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα πορτοκαλιού βάζουμε ψυγείο και τέλος χτυπάμε σαντιγί, κάνουμε ότι σχέδιο μας αρέσει και σερβίρουμε!


Δημιουργός συνταγής: Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.
