Τάρτα πορτοκαλιού με μπισκοτένια βάση

ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ

ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ


Δροσερό, ανάλαφρο και απολαυστικό γλυκό!!


Υλικά

Για τη Βάση:
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 200 γρ βούτυρο λιωμένο

Για την Κρέμα:
  • 1 λίτρο φυσικός χυμός πορτοκαλιού
  • 7-10 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη(ανάλογα τα πορτοκάλια πόσο γλυκά είναι)
  • 8 κουταλιές τής σούπας κορν φλαουερ
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 50 γρ βούτυρο
  • Μισό φλυτζάνι νερό
  • 1 βανίλια

  • Σαντιγί εμπορίου γεύση βανίλια χτυπημένη με 200 ml κρύο γάλα (ένα φάκελο θα χρειαστούμε)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη, βούτυρο και την βανίλια.
  2. Διαλύουμε σε μισή φλυτζάνα νερό το κορν φλάουρ και το ενσωματώνουμε με το χτυπημένο αυγό, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
  3. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει (10λεπτά) και θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  4. Στρώνουμε στην ταρτιέρα την βάση μπισκότου, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα πορτοκαλιού βάζουμε ψυγείο και τέλος χτυπάμε σαντιγί, κάνουμε ότι σχέδιο μας αρέσει και σερβίρουμε!

ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ


 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!