Μηλοπιτάκια με σφολιάτα

Μηλοπιτάκια

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ


Πολύ εύκολα και γρήγορα!!


Υλικά:

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 μήλα, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή (ή ζάχαρη καρύδας)
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • Μια χούφτα καρύδια
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 κρόκος αυγού, διαλυμένος σε λίγο νερό
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο. Μόλις κάψει, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μήλα, την κανέλα, τη ζάχαρη καστανή (ή ζάχαρη καρύδας), το μέλι και τα καρύδια.
  2. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για δέκα λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  4. Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε τετράγωνα κομμάτια. Χαράζουμε κάθετα 3-4 λωρίδες στη μέση κάθε κομματιού.
  5. Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση διαγώνια σε κάθε τετράγωνο και τυλίγουμε.
  6. Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού διαλυμένο σε λίγο νερό.
  7. Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Δημιουργός συνταγής: Efi Prentza

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget