
ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ
Υλικά για τα σουτζουκάκια
- 1/2 κιμά μοσχαρίσιο
- 1/2 κιμά χοιρινό
- 1/2 σουτζούκι περασμένο στο μούλτι
- 4 φέτες ψωμί
- 1 αβγό
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- φρέσκο δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλάκι κύμινο
- λίγο ελαιόλαδο
Για την σάλτσα
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 κρεμμύδι χοντροτριμμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά κύμινο
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- αλατι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε πολύ καλά.
- Το βάζουμε σε μια λεκανίτσα με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά μαζί, προσθέτουμε και το λιωμένο σουτζούκι τα ζυμώνουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματα τους.
- Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε λαδάκι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκορδάκι.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά και την βάζουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει.
- Σε ένα ταψί πλάθουμε μικρά μακρόστενα σουτζουκάκια και τα βάζουμε στον φούρνο μέχρι να ψηθούν.
- Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε από πάνω και την σαλτσούλα που είχαμε στην κατσαρόλα και τα βάζουμε για λίγη ωρίτσα ακόμα στον φούρνο.
- Τα συνοδεύουμε με πιλαφάκι και τριμμένο τυράκι.
