
ΜΙΛΦΕΙΓ
Νοστιμότατη αλλά ελαφριά αμαρτία !!!
Υλικά
- 1 κουτί κονσέρβα εβαπορέ λάιτ των (400γρ.)
- 2 κουτιά νερό (μετράμε από το ίδιο το κουτί)
- 1 κουτί άνθος αραβοσίτου Γιώτης των (160 γρ.) ΟΧΙ ΣΤΙΓΜΗΣ!!!
- 2 βανίλιες
- 1 κ.σ Βιτάμ
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 φακελάκια γκαρνί σκόνη +400 ml γάλα
- 2 πακέτα μπισκότα σφολιατίνια.(αν θέλετε να τρίψετε και στην επιφάνεια,τότε χρειαζόμαστε 3 πακέτα.Εγώ δεν είχα και έτριψα κράκερς Παπαδοπούλου!!!
- άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το εβαπορέ,το νερό το άνθος αραβόσιτου και το 1 ποτήρι ζάχαρη.(Αν το θέλετε πιο γλυκό δοκιμάστε και προσθέστε αναλόγως) Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Προσθέτω τις βανίλιες και το Βιτάμ,ανακατεύω,αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ,τη σκεπάζω με μεμβράνη κολλημένη στην επιφάνεια και την αφήνω να κρυώσει πολύ καλά.Περίπου 2 ώρες.
- Εγώ τη βάζω στο ψυγείο για πιο γρήγορα.
- Εντωμεταξύ,χτυπάω τα γκαρνί με το γάλα,σε σαντιγί.
- Η κρέμα όταν κρυώσει θα γίνει πολύ σφιχτή μην τρομάξετε.
- Την χτυπάω στο μίξερ να αφρατέψει και να μαλακώσει,και ενσωματώνω χτυπώντας τη μισή σαντιγί.
- Την άλλη μισή την κρατάω για την επιφάνεια του γλυκού.
- Χωρίζω τα σφολιατίνια στη μέση.
- Στρώνω σε πυρέξ 30χ38 περίπου μπισκότα,κρέμα εναλλάξ.
- Θα πάρει 3 στρώσεις μπισκότα και 3 στρώσεις κρέμα.
- Στο τέλος στρώνω τη σαντιγί και πασπαλίζω με άχνη και λίγη κανέλα !!!
Δημιουργός συνταγής: Οι λιχουδιές της Όλγας
