
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
Υλικά
- 500 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 + 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
- 1 κ.γ. αμωνία
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 + 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
- καστανή ζάχαρη, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού.
- Βάζουμε την ζάχαρη με το λάδι σε λεκανίτσα και με το χέρι ή μίξερ χειρός το δουλεύουμε λίγο να διαλυθεί καλά η ζάχαρη .
- Αρχίζουμε να προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταίο το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μία ωραία ζύμη που να πλάθεται.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ό,τι σχέδιο μας αρέσει και τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
- Τα τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί ή σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά, θα τα δούμε και με το μάτι, ανάλογα με το φούρνο.
Σημειώσεις:
- Τα κουλουράκια της πάνω φωτογραφίας είναι σκέτα, στη μικρή φωτογραφία στο κάτω μέρος είναι γεμιστά με ψιλοκομμένο καρύδι.

Δημιουργός συνταγής: Ευγενια Ραπτη
