Κουλουράκια Κανέλας με αλεύρι ολικής άλεσης

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ


Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 + 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
  • 1 κ.γ. αμωνία
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 + 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • καστανή ζάχαρη, για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού.
  2. Βάζουμε την ζάχαρη με το λάδι σε λεκανίτσα και με το χέρι ή μίξερ χειρός το δουλεύουμε λίγο να διαλυθεί καλά η ζάχαρη .
  3. Αρχίζουμε να προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταίο το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μία ωραία ζύμη που να πλάθεται.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  5. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ό,τι σχέδιο μας αρέσει και τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
  6. Τα τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί ή σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά, θα τα δούμε και με το μάτι, ανάλογα με το φούρνο.

Σημειώσεις:

  • Τα κουλουράκια της πάνω φωτογραφίας είναι σκέτα, στη μικρή φωτογραφία στο κάτω μέρος είναι γεμιστά με ψιλοκομμένο καρύδι.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

Δημιουργός συνταγής: Ευγενια Ραπτη

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget