Γεμιστές πιπεριές
Νοστιμότατο φαγητό !!!
Υλικό
1 κρεμμύδι ξερό
4 κρεμμύδια φρέσκα
1 καρότο τριμμένο στο μούλτι
1 πράσο
Σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
3 με 4 πατάτες
Ρύζι Καρολίνα -ποσότητα υπολογίστε 1 κοφτή κουταλιά της σούπας για το κάθε πιπεριά
Λάδι
Τι κάνουμε
Όλα ψιλοκομμένα στην κατσαρόλα με λαδάκι και τα γύρισα μια βόλτα
Μετά έβαλα τον πελτέ μου
Ντομάτα τριμμένη (από δικό μου βάζο)
Λίγη ζαχαρούλα
Ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο
Λίγο λάδι ακόμα
Ρύζι Καρολίνα
Και ανακάτεψα βγάζοντας από την φωτιά
(Σιγουρεύομαι ότι η γέμιση μου είναι υγρή και όχι στεγνή, αλλιώς συμπληρώνω και με λίγο νεράκι)
Ανακάτεψα τις πατάτες καλά σε μια λεκάνη με λάδι, αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ σκόνη, ντομάτα χυμό και τις έριξα στην γάστρα
(Έριξα μέσα και λίγη γέμιση που μου έμεινε )....
Από πάνω έβαλα τις πιπεριές που γέμισα , ράντισα και με λίγο λαδάκι προσθέτουμε και τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες.
Έκλεισα το καπάκι και το έβαλα στο προθερμασμένο φούρνο
Έψησα στους 180 βαθμούς για καμιά ώρα.