ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Από τα ωραιότερα γλυκά το γλυκό κουταλιού καρυδάκι !!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ:
1 κιλο καρυδια,
1 κιλο ζαχαρη,
3 φλ.τσ νερο,
γαρυφαλα,
3 λεμονια!
Πλενουμε τα καρυδια με.γαντια και τα τρυπαμε παντου με ξυλακι απο σουβλακι!
Τα βαζουμε στην λεκανη με νερο και μεσα στοιβουμε τα 2 λεμονια!
Τα αφηνουμε 3 ωρες!
Στην συνεχεια τα βαζουμε στο σουρωτηρι και τα ξεπλενουμε!
Συνεχιζουμε τα βαζουμε στην κατσαρολα με νερο και τα βραζουμε 20 λεπτα!
Τα κατεβαζουμε και τα βαζουμε ξανα στο σουρωτηρι και τα ξεπλενουμε!
Γεμιζουμε μια λεκανη νερο και τα βαζουμε μεσα!
Τα αφηνουμε.3 μερες αλλαζοντας το νερο καθε 7 ωρες!
Στην συνεχεια τα βαζουμε ξανα στο σουρωτηρι τα ξεπλενουμε τριβοντας τα !
Βαζουμε το νερο με την ζαχαρη να βρασει 10 λεπτα!
Τα ριχνουμε μεσα ριχνουμε και μερικα γαρυφαλα και τα βραζουμε 25 λεπτα!
Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε ολη νυχτα!
Την επομενη το βραζουμε ξανα και τελος ριχνουμε το χυμο λεμονιου!!