Μια συνταγή της κυρίας αννα καλλεργη για
ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ από την ομάδα στο Facebook
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΑτομικά κεκάκια με ολόκληρο πορτοκάλι
Μοσχομυριστά κεκάκια πορτοκαλιού
Υλικά:
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
370 γρ. ζάχαρη
225 γρ. ηλιέλαιο
100 γρ. γάλα χλιαρό
100 γρ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
1/2 σφηνοπότηρο κονιάκ
1 ολόκληρο μεγάλο πορτοκάλι πολτοποιημένο με τη φλούδα
1 μπεϊκιν πάουντερ και 1 κγ. ακόμα έξτρα
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο..
Σε κατσαρόλα βράζουμε το πορτοκάλι με νερό αφού το έχουμε τρυπήσει περιμετρικά με μαχαίρι, μέχρι να μαλακώσει αρκετά (περίπου μισή ώρα).
Το αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε το πάνω και κάτω μέρος, βγάζουμε κουκούτσια και το αλέθουμε στο μούλτι να γίνει σαν μους.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το κονιάκ και το πολτοποιημένο πορτοκάλι.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γάλα,το χυμό πορτοκαλιού,το αλεύρι και το μπεϊκιν πάουντερ, διαδοχικά και σε μικρές ποσότητες, μέχρι να εξαντληθούν.
Βάζουμε τα χαρτάκια στο ταψί με τις θήκες και προσθέτουμε στο καθένα από δύο κοφτές κουταλιές της σούπας, από το μείγμα.
Γαρνίρουμε με ότι επιθυμούμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 βαθμούς, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.