Τυροπιτάκια τετράγωνα με τραγανό φύλλο σφολιάτας



Μια συνταγή για ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ από τη σελίδα στο Facebook Μαγειρεύοντας με τηνmarianna


Τυροπιτάκια τετράγωνα με τραγανό φύλλο σφολιάτας

Ωραιότατα , τυροπιτάκια με τραγανή, αρωματική ζύμη και με υπέροχη γέμιση από μαλακή χωριάτικη φέτα και μυτζήθρα Καλαβρύτων Τυροπιτάκια που θυμίζουν τζάκι, Χριστούγεννα, χωριό. Ψημένα στο φούρνο πασπαλισμένα με σουσάμι….. σκέτη απόλαυση Το ανάμεικτο αλεύρι (μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μισό σκληρό αλεύρι) μαζί με το τσίπουρο κάνει τη διαφορά στη ζύμη….
Δοκιμάστε τα….

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ.
1 σφηνάκι αραβοσιτέλαιο, αλάτι, 1 σφηνάκι τσίπουρο, 200 περίπου ml νερό, 400 γρ. αλεύρι (το αλεύρι που χρησιμοποίησα είναι ανάμεικτο) (μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μισό σκληρό αλεύρι) , άριστον (μαλακό) για τα φύλλα

ΓΕΜΙΣΗ
μαλακή Φέτα Καλαβρύτων., μυτζήθρα Καλαβρύτων, 2 κ. σ γάλα εβαπορέ (αν χρειαστεί), 2 αυγά, άσπρο πιπέρι, , Δυόσμο (προαιρετικά, αν σας αρέσει)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΗ ΖΥΜΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι ,κάνουμε μια γούβα και ρίχνουμε μέσα το αραβοσιτέλαιο , το τσίπουρο, το αλάτι και τα τρίβουμε με τα χέρια μας ώστε το αλεύρι μας να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και σιγά- σιγά και με τα χέρια ζυμώνουμε και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Την κάνουμε μια μεγάλη μπάλα και την κόβουμε σε 2 ίσα κομμάτια.
Παίρνουμε το ένα κομμάτι και ανοίγουμε ένα αρκετά μεγαλούτσικο φύλλο με τον πλάστη . Το βουτυρώνουμε με το Άριστον και το διπλώνουμε βουτυρώνοντας όπως κάνουμε για να φτιάξουμε σφολιάτα. Στο τέλος έχουμε ένα πακετάκι . Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο κομμάτι ζύμης. Βάζουμε και τα 2 πακετάκια ζύμης στο ψυγείο καλυμμένα με μεμβράνη για 2-3 ώρες. Όσο τα αφήνουμε στο ψυγείο τόσο το καλύτερο

ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Βάζουμε τα υλικά της γέμισης και τα αναμειγνύουμε να ενωθούν πολύ καλά

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2- 3 ΩΡΕΣ
Παίρνουμε το ένα πακετάκι ζύμης , ανοίγουμε φύλλο και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά από τη γέμιση και το διπλώνουμε σε τετράγωνο σχήμα. Συνεχίζουμε και με το άλλο πακετάκι ζύμης την ίδια διαδικασία.
Τα βάζουμε στη λαμαρίνα φούρνου που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ένα κρόκο αυγού με 2 κ. σ γάλα και αλείφουμε τα τυροπιτάκια .. Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30- 40 λεπτά.